Eksterijer

 

 

Interijer

 

 

Galerija Plus

Pogledajte galeriju s gostima

Atrakcije

Matiki se nalazi na briježuljku u blizini gradića Žminj i ima predivnu poziciju za upoznavanje poluotoka. Ukoliko ste u potrazi za lijepim morem, dobrom hranom, ili vas interesiraju umjetnost i kultura u Istri, pridružite nam se! Mi ćemo vam pomoći otkriti skrivene čari Istre.

Dvorac od Pazina je najveći i najbolje očuvan u Istri. Unutar dvorca postoji Istarski narodni muzej i Muzej grada, koji su veoma posjećeni. Gračišće i Pićan: smješteni na vrhu dva brda, ova dva mala srednjovjekovna gradića pružaju jedinstven panoramski pogled na dolinu, gdje nastaje najveća istarska planina Učka. Vrlo interesantan grad u blizini je i Motovun, koji zajedno s gradom Grožnjan predstavlja najljepše srednjovjekovne gradiće u Istri. Ako napravite turu po srednjovjekovnom gradu prateci stari kameni zid pružiće vam se prelijep pogled na lijepe doline okružene brdima, krajolik iz bajki.

 

U istočnom dijelu Istre, mi smo u blizini Poreča. Grad rođen u rimsko doba, čak i danas čuva ulice pod pravim kutom, ostatke rimskog hrama kao i tradiciju vina i maslinova ulja. Spomenik koji  je najposjećeniji je crkva Eufrazijeve  iz 5. stoljeća, s bogatim i lijepim mozaicima.

Rovinj (Rovigno) – ovaj mali grad će vas zapanjiti svojim srednjevekovnim uličicama, zbijenim kućama  i toplim mediteranskim zrakom. Santa Eufemija je glavna crkva gradjena u baroknom stilu. Sa crkvenog trga pruža se pogled na more i brojne otoke u daljini. Pula plijeni svojim prekrasnim amfiteatrom čija je gradnja započela u 1. stoljeću za vrijeme cara Vespazijana, u isto vrijeme kada je građen i rimski Koloseum, te slavolukom Sergijevaca i Augustovim hramom.

I još mnogo toga, prekrasne plaže, istarske konobe, vrhunska vina … koje će vam najbolje preporučiti Sonja!

DORUČAK


RELAX

Pin It on Pinterest

Share This